2018. június 22. | Paulina
12° calendar-image 29°
Eger.hu

Rövidesen érkeznek az adófolyószámla kivonatok

Létrehozva: 2016. augusztus 23.  |  Utoljára frissítve: 2016. augusztus 23.

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzati adóhatósága megkezdi a folyószámla-kivonatok kiküldését, szeptember elején több mint 33 ezren kapnak értesítést a hivataltól, összesen 2,8 milliárd forint követelés illetve előírás jelenik meg számlákon.


Így Egerben szinte valamennyi egri család és vállalkozás postaládájába eljutnak az önkormányzati adóhatóság „Folyószámla-értesítő" levelei, melyben az adóhatóság tájékoztatást nyújt ahhoz, hogy határidőben tudják teljesíteni adófizetési kötelezettségeiket. Ilyen lehet például a helyi adó (építményadó, idegenforgalmi adó, helyi iparűzési adóelőleg), a gépjárműadó, valamint egyéb más fizetési kötelezettségek (pótlékok és bírságok), melyeket Eger Megyei Jogú Város önkormányzati adóhatósága felé kell megfizetni.

 

Folyószámla-kivonatot és csekket csak az kap, aki legalább egy adónemben több mint 500 forinttal tartozik, illetve 2016. szeptember 15-ével az önkormányzat felé adófizetési kötelezettsége keletkezik. Az önkormányzati adóhatóság az egyenleg megállapításánál az adószámla 2016. augusztus 18-i állapotát veszi alapul. Akik csekken fizetik az adókat, ők a befizetéséhez szükséges csekkeket is megkapják, külön-külön az esetleges tartozásról és a szeptember 15-i esedékességű adóösszegekről.

 

A folyószámla értesítők kiküldésének célja kétirányú, egyrészt részletes információt nyújt az önkormányzat felé esedékes, 2016. szeptember 15-ig fizetendő adóelőírásairól, másrészt az épp aktuális pénzügyi helyzetéről, eddigi befizetéseiről és az esetlegesen már fennálló tartozásokról is.

 

Újdonság, hogy adózóink észrevételeiket írásban a honlapunkról letölthető „ÉSZ2016" számú nyomtatványon – akár elektronikusan - is benyújthatják.

 

Az adózással kapcsolatos hasznos tudnivalókról valamint a Folyószámla értesítőről bővebben Eger város honlapján olvashatnak a www.eger.hu internetes honlap „Adóügyek" menüpontban a „Tájékoztatók" között.

 

Ha az adózó már ügyfélkapus regisztrációval rendelkezik, úgy lehetősége van az elektronikus rendszeren keresztül (E-ADÓ) megtekinteni az önkormányzati adóhatóság nyilvántartásában lévő, adózással kapcsolatos fontosabb adatait (bevallásait, befizetéseit, aktuális folyószámlája állapotát, adótárgyait stb.), valamint a rendszeren keresztül online bankkártyás befizetést is indíthat.

 

Köszönjük, hogy befizetett adójával hozzájárul Eger Megyei Jogú Város fejlődéséhez!

 

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzati Adóhatósága< Vissza