2019. január 20. | Fábián
Eger.hu

Tájékoztató helyi iparűzési adó felajánlásról

Létrehozva: 2018. március 28.  |  Utoljára frissítve: 2018. március 28.

Tájékoztató az Adózó rendelkezésének lehetőségéről a 2017.évi helyi iparűzési adó meghatározott részének felhasználásáról


 

Tájékoztatjuk a Tisztelt Vállalkozókat/Vállalkozásokat, hogy Eger Megyei Jogú Városban továbbra is lehetőségük van az adózóknak arra, hogy a bevallott és megfizetett helyi iparűzési adójuk meghatározott részének felhasználásáról egy általuk megjelölt kedvezményezett javára rendelkezzenek. A felajánlás szabályait Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának 60/2009. (XI.27.) számú rendelete a helyi iparűzési adó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról rögzíti. (Bővebb információkat honlapunkon www.eger.hu találnak az érdeklődők.)

 

Amennyiben, a vállalkozónak a 2017. évi iparűzési adóbevallásában legalább ötszázezer forint éves adófizetési kötelezettsége keletkezett, úgy az önkormányzat által rendszeresített „EGER1787C" számú - ÁNYK típusú - nyilatkozatban rendelkezhet a megfizetett iparűzési adójának 2%-ának felhasználásáról. A nyilatkozatban jelölhető az éves helyi iparűzési adóbevallásban szereplő adó összegének 2%-a, legalább tízezer, de legfeljebb kettőszázezer forint. A kedvezményezettek Eger Megyei Jogú Város illetékességi területén lévő állami, egyházi és önkormányzati fenntartású költségvetési szervek, intézmények, oktatási intézmények, továbbá a rendelet 5.§-ában meghatározott civil szervezetek (alapítványok, egyesületek) lehetnek.

 

Az űrlap kizárólag a város honlapjáról www.eger.hu illetve az ado.eger.hu elérhetőségről tölthető le, mely nem része az adóbevallási nyomtatványnak. A nyilatkozathasonlóan az iparűzési adóbevalláshoz2018. május 31-ig kizárólag elektronikusan úton és módon nyújtható be az önkormányzati adóhatósághoz. Az elektronikusan intézhető ügyekről bővebben a város honlapján az „Elektronikusan intézhető ügyek" menüpont alatt tájékozódhatnak, ahol megtalálják nyomtatványainkat is. A nyilatkozat a Nemzeti Adó- és Vámhivatalon (NAV) keresztül nem nyújtható be az adóhatóságunkhoz.

 

A központi és helyi adójogszabályokról, önkormányzati adókkal kapcsolatos tájékoztatókról, elektronikus és papír alapú bevallási nyomtatványainkról a www.eger.hu (adóügyek), ado.eger.hu elérhetőségen részletesen informálódhatnak.

 

Kérjük éljenek az ajánlás lehetőségével!

 

Eger, 2018. március 28.< Vissza