2017. április 25. | Márk
calendar-image 21°
Eger.hu

Partnerségi Egyeztetés szabályai

Létrehozva: 2013. június 19.  |  Utoljára frissítve: 2013. június 19.

2013. január 1-től bevezetésre került számos településrendezést érintő változás, melyek közül az egyik, hogy januártól már nem törvény (1997. évi LXXVIII. Étv.), hanem Kormány rendelet (314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet, továbbiakban: Településrendezési kódex) határozza meg az úgynevezett ”településrendezési eszközök” , azaz a szabályozási és településszerkezeti terv jóváhagyását megelőző véleményezési eljárás szabályait.


Ezzel együtt bevezetésre került a partnerségi egyeztetés folyamata, mely a véleményezési eljárás keretein belül a civil érdekeltekre vonatkozik.

A Településrendezési kódex szerint a lakossággal, érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezetekkel, egyházakkal történő véleményeztetés a helyi adottságoknak megfelelően, a feladat jellegének figyelembevételével az Önkormányzat által megállapított partnerségi egyeztetés szabályai szerint történik.

Ebben ami az eddigi szabályozási terv készítések során kialakult gyakorlat alapján készült el, meghatározásra került a partnerek köre, a partnerek tájékoztatásának módja (posta, kifüggesztés, hirdetés), valamint a beérkezett vélemények kezelésének szabályai. Szabályozza továbbá - a Településrendezési kódex alapján - a partnerek számára rendelkezésre álló véleményezési határidőket.

A Partnerségi Egyeztetés szabályzata elérhető Eger MJV hivatalos honlapján a Főépítészi Csoport hírei között.

Szabályzat letöltése 

 

< Vissza