2017. március 23. | Emőke
calendar-image 20°
Eger.hu
Hotel Flóra***
Csomagajánlatok.
Havas Apartman
Téli csomag, lélekmelegítővel.
Garantált programok Egerből
Garantált autóbuszos utazások Egerből...
Thermal Park Egerszalók****
Kedvezményes hétköznapi csomagok...
Hotel Ködmön****
Ünnepi csomagajánlatok.
Hotel Romantik Csomagajánlat
Téli ajánlatok.

Gál Tibor Pincészete

Létrehozva: 2014. január 10.  |  Utoljára frissítve: 2015. március 03. bor 

Eger Csíky S.u.10


Fúzió

2013-ban a Gál Tibor Pincészet jóvoltából megnyílhatott Eger első borélmény centruma, a Fúzió. Létrejöttével megszületett egy régen várt hely, ahol a Gál Tibor Pincészet munkája nyomán összeforr egy minden igényt kielégítő Borbár, egy különleges minőségű vagány Bisztrókonyha, valamint a világ első interaktív Egri Bikavér Múzeuma. A kategóriájában is hatalmasnak számító, 1400 m2 alapterületű épületegyüttesben  a nagyközönség megkóstolhatja az egri Borvidék különleges borait, az izgalmas ízvilágú borkorcsolyákat, és még a saját „Egri Bikavér" házasítását is elkészítheti.

Pincészet

A Gál Tibor Pincészet alapelve, hogy a modern borászati eszközöket és eljárásokat a hagyományt el nem felejtve, a több éves tradíciók alapjaira építve lehet megfelelően és sikeresen alkalmazni. Gál Tibor elsőként ismerte fel a borvidéken a terroir típusú borászkodás jelentőségét és ennek alapján határozta meg a szőlészeti és borászati technológiáját, melyet a Pincészetben már 20 éve működtetve készítenek kiemelkedő tételeket. Elsődleges cél az egri és a magyarországi borászvilág nemzetközi hírnevének elősegítése, ezért is fektet Gál Tibor nagy hangsúlyt borainak külföldi közönséggel való megismertetésére.

Borbár

A  Fúzió egyik ékköve az épületegyüttes központjában álló Borbár, ahol a  Gál Tibor Pincészet Klasszikus, Superior és limitált szériás és régi évjáratú borain kívül lehetőség nyílik számos más egri borász  különleges borainak megkóstolására is. A cél, hogy a Fúzió vendégei minél több magas minőségű egri (és olykor-olykor más magyar borvidékről származó) tételt megismerhessenek, ezért még a felsőbb -, Superior kategóriás borokból is lehet majd kóstolómennyiséget kérni.

Borbisztró

A Fúzió bisztrókonyhájában mind a borkóstolók mellé felszolgált tartalmas borkorcsolyák, mind pedig a több fogásos degusztációs menük is magas minőségű, helyi, szezonális alapanyagokból készülnek majd.  Modern gondolkodású chefek, és a legmodernebb konyhatechnológia biztosítják, hogy a vendégek számára a Fúzió ne csak bor-, hanem kulináris élményként is szolgáljon.

Interaktív Bikavér Múzeum

A világ első interaktív Egri Bikavér Múzeumában életkortól függetlenül bárki megismerheti és megértheti az Egri Bikavér történetét, melyben a legmodernebb multifunkcionális eszközök lesznek segítségére. Egyedülálló módon lehetőség nyílik mindenki számára, hogy elkészítse saját „Egri Bikavérét", amely később lepalackozva, és címkézve örök emlékként szolgál majd a Fúzióban tett látogatásról.

 

Gál Tibor Pincészete

 

 

 

 Tel.: 06-20-752-5002

3300 Eger , Csiky S.u.10

galtibor@galtibor.hu

www.fuzio.galtibor.hu

GPS 47.909784,20.368759

< Vissza