2020. január 24. | Timót
Eger.hu

Elektronikus Adó Rendszer

Létrehozva: 2015. április 13.  |  Utoljára frissítve: 2019. április 08.

--


 

Tisztelt Adózóink!

 

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata 2019. április 5-i nappal csatlakozott az ASP országos adórendszerhez, ebből eredően jelentősen megváltoznak az adózók ügyindítása, egyenleg lekérdezése és későbbieben az adófizetése is. A 2015.évtől működtetett

E-ADÓ RENDSZER 2019. MÁRCIUS 31. NAPJÁTÓL MÁR NEM FRISSÜL,


azaz a felületen a 2019. március 31-én nyilvántartásunkban rögzített bevallási, adatbejelentési és befizetési adatok láthatók, az azt követő változások itt már nem jelennek meg. Online adófizetésre (VPOS) még továbbra is van lehetőség ebben az E-adó rendszerben.

 

Az Önkormányzati Hivatali Portál (OHP) az önkormányzati ASP rendszerben az elektronikus önkormányzati ügyintézés helyszíne. A Portál az ASP Központot igénybe vevő önkormányzatok természetes személy és jogi személy ügyfelei számára lehetőséget biztosít az önkormányzat által választott szakrendszeri alkalmazásokhoz kialakított, elektronikusan elérhető szolgáltatások igénybevételére. Nyitólap: https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap.

 

Azon ügyfelek, akik nem kívánnak elektronikus ügyet indítani, ők is elkészíthetik ezen a felületen az adóbevallásaikat, adatbejelentéseiket, bejelentéseiket, kérelmeiket és kinyomtathatják, amelyet személyesen vagy postán eljuttatják az önkormányzati adóhatósághoz. (Beküldés nélküli ügyindítás)

 

Az átállás megkönnyítése végett - a csatlakozást követően 2019. április 15-ig a már megszokott módon - lehetőség lesz az eddig megszokott „ÁNYK" típusú bevallási, adatbejelentési nyomtatványok beküldésére is. Az átmeneti időszakot követően elektronikus beküldésre csak az „iForm" típusú /bevallási, adatbejelentési, kérelem stb./ nyomtatványok lesznek elérhetők!

 

A részletekről bővebben itt olvashatnak.

 

------------------------------------------------------------------

A programba az alábbi linkre kattintva, ügyfélkapun történő bejelentkezést követően lehet belépni.

 

Elektronikus Adó Rendszer - Eger

 

   

Az online bankkártyás befizetés használatához itt talál segítséget.

 

Az adózók az elektronikus adófolyószámlával kapcsolatos személyesen az önkormányzati adóhatóság ügyfélszolgálatán (Eger, Dobó István tér 2.) félfogadási időben vagy az Adó Iroda telefonszámain kérhetnek tájékoztatást.

 < Vissza