2020. június 03. | Klotild
Eger.hu

Feladata és hatásköre

Létrehozva: 2020. január 31.  |  Utoljára frissítve: 2020. január 31.

Közzétételi egység: a szerv alaptevékenysége, feladat és hatásköre


EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE
AZ ELMÚLT 10 ÉV VITATOTT DÖNTÉSEIT VIZSGÁLÓ BIZOTTSÁGA
RÉSZLETES FELADATAIRÓL ÉS HATÁSKÖRÉRŐL

 

I. A Bizottság állásfoglalásával benyújtható előterjesztések:

1. Minden olyan közgyűlési határozat, bizottsági és polgármesteri döntés, amely tartalmában a 2010. január 1. – 2019. október 13. között hozott testületi döntések felülvizsgálatára, módosítására, hatályon kívül helyezésére irányul.

 

II. A Bizottság saját hatáskörében hozott döntései:

1. Célokat és alapelveket határoz meg a 2010. január 1. – 2019. október 13. közötti időszakban a Közgyűlés és annak szervei által hozott döntések, az Önkormányzat beruházásainak kivizsgálására.
2. A Bizottság a munkáját stratégiai-alkotó szemléletet követve végzi. Javaslatot tesz az ezen időszakban hozott döntésekkel, elvégzett beruházásokkal kapcsolatos konkrét vizsgálat lefolytatására, meghatározza azok tartalmi elemeit.
3. Dönt az így lefolytatott vizsgálatok elfogadásáról, melyek megállapításait jelentésben foglalja össze, amely tartalmazza az azok alapján teendő további intézkedéseket is.

 

III. A Bizottság további feladatai:

1. A Bizottság döntéseiről további intézkedést igénylő esetben tájékoztatja a soron következő Közgyűlést, egyéb döntéseiről negyedévente tájékoztatja a Közgyűlést.< Vissza