Itt a GasztroTavasz
Az "Eger ízei" címért és a fogyasztók kegyeiért 16 egri, illetve Egerhez kötődő vállalkozás verseng, egy hónapon keresztül.
Ábry Zoltán főszervező elmondta: összesen 27 étellel és italkülönlegességgel várják az igényes és játékoskedvű fogyasztókat a GasztroTavasz elnevezésű programban.
Ezekről a tételekről gazdag írott és képi anyag, rádiós stúdióbeszélgetések, és Eger gasztronómiáját fiatalosan és lendületesen bemutató újszerű kisfilm sorozat készült. A szórakoztató és egyben ismeretterjesztő tartalmat a program média partnerei kezelik, úgy, mint az FM7 Rádió, a TV Eger, a HEOL és a Heves megyei Hírlap. A szervezőknek a program résztvevőinek, és a médiapartnerek célja mindezzel, hogy 2017. tavaszán játékos közönségszavazásra invitálják az érdeklődőket, és Eger Városra irányítsák a turisztikai figyelmet.
Mitől lesz egy étel EGRI?
Hogy egy fogás / ital mitől lesz valami egri, azt a résztvevők fantáziájára bízták a szervezők.
A játékszabályokat közösen alkották meg a program indulása előtti kerekasztalos beszélgetéseken. Van aki a helyi termelők termékeire építi a fogását, van aki a névadásban tiszteled Eger történelme előtt, van aki a török időket idézi fel, és van aki komplett szimbólumrendszerben jeleníti meg Eger domborzatát és épületeit a tányéron.
2017. március 15-én útjára indult a GasztroTavasz elnevezésű, vállalkozói kezdeményezésű program. A cél nem más, mint hogy felhívják a figyelmet Eger gasztronómiai színességére és értékeire, a helyi specialitásokra. Mindez nem csak a fogyasztók számára egy remek lehetőség, hanem a szakma előtt is egy kellemes kihívás a megújulást, új energiákat hozó tavasz idején.
A GasztroTavasz kulináris élvezetekkel, kreativitással fűszerezett, közösségi programot nyújt minden egrinek és a hozzánk érkező vendégeknek, egészen májusig.
Az igazi egri étkeknek szánt különlegességek három kategóriában versengenek a program idején: főételekre, desszertekre és kávéitalokra lehet voksolni. Minden nevezett alkotás megtalálható a gasztrotavasz.hu weboldalon, valamint 10 rövidfilm keretében, s természetesen a lényeg: megkóstolható az egri és Eger környéki vendéglátóhelyeken.
A programhoz csatlakozott vállalkozások:
1552 Étterem és Amulett Kávézó (Eger, Vár köz 1.)
Cafe Dobos (Eger, Széchenyi utca 6.)
Falánk Fanny (Eger, Széchenyi út 2.)
Főtér Cafe, Restaurant (Eger, Dobó tér )
G&D Kézműves Cukrászda (Eger, Szálloda út 1-3.)
Görög Kávézó (Eger, Dobó utca 20-22.)
Hotel Korona (Eger, Tündérpart út 5.)
Senator Ház (Eger, Dobó tér 11.)
Ízes Gofri (Eger, Végvári Vitézek tere – Szúnyog köz)
Macok Bisztró Borbár (Eger, Tinódi Sebestyén tér 4.)
Mesés Shiraz Hotel (Egerszalók, Széchenyi István út 31.)
Servita Udvarház (Eger, Servita út 3-5.)
Update 1 Lowcarb Shop & Coffee Bar (Eger, Széchenyi út 23.)
Varázslatos Bambara Hotel (Felsőtárkány, Bükk-erdő sétány 2-4.)
ZuzmÓ! Café, Burger & BBQ (Eger, Almagyar út 1.)
Zsálya Bisztró (Eger, Maklári út 9.)
A GasztroTavasz Eger 2017. program szervezője:
Ábry Zoltán
+36 20 3818173
zoltan.abry@abry.hu
További közreműködők:
operatőr és vágó: Simon Ádám
fotók: Antal Anett és Szabó J. Bendegúz
kreatív design: Utassy Dóra
web programozás: Hegyvári Viktor