Ugrás a fő tartalomhoz
2024. május 25. | Orbán

Országos Népszavazás 2016

Létrehozva: 2016. augusztus 03.  |  Utoljára frissítve: 2024. január 10. eger 


 

 

Tisztelt Választópolgárok!

 

Magyarország Köztársasági Elnöke 2016. október 2-ára országos népszavazást tűzött ki.

 

Az országos népszavazáson az szavazhat, aki magyar állampolgár, nagykorú (azaz 18. életévét betöltötte, vagy 18. életévének betöltése előtt házasságkötéssel nagykorúvá vált) és a bíróság nem zárta ki a választójogból.

 

Átjelentkezési kérelmet 2016. szeptember 30-án (péntek) 16 óráig, a külképviseleti névjegyzékbe vételt 2016. szeptember 24-én (szombat) l6 óráig lehet kérni a www.valasztas.hu oldalon, illetve levélben vagy személyesen a Helyi Választási Irodán.

 

A mozgásában egészségi állapota, vagy fogyatékossága miatt gátolt választópolgár, meghatalmazott útján vagy levélben, mozgóurna iránti kérelmet nyújthat be legkésőbb 2016. szeptember 30-án (pénteken) 16.00 óráig a Helyi Választási Irodához, a szavazás napján 15.00 óráig pedig a szavazatszámláló bizottsághoz. A kérelemnek tartalmaznia kell a választópolgár nevét, születési nevét, születési helyét, anyja nevét, személyi azonosítóját. Mozgóurna iránti kérelem letölthető a Helyi Választási Iroda honlapjáról (nepszavazas.eger.hu).

 

A szavazás napján reggel 6 órától este 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelyben a választó szerepel a névjegyzékben. Eger város szavazóköreinek címében a 2014. évi önkormányzati választások óta változás nem következett be. A szavazókör címe, és a szavazókörhöz tartozó utcák listája megtekinthető a Helyi Választási Iroda honlapján. A magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok a névjegyzékbe automatikusan felkerülnek. A választópolgárnak igazolnia kell személyazonosságát és lakcímét vagy személyi azonosítóját.

 

Fontos, hogy az egyes okmányok igénylése során kapott átvételi elismervény (A4-es nyomtatott lap) nem alkalmas a személyazonosság igazolására! A választópolgár a fentiek után megkapja a lebélyegzett szavazólapot és a borítékot, melyek átvételét aláírással igazolja. Szavazni az „Igen" vagy a „Nem" melletti körbe írt, két egymás metsző vonallal (pl. X vagy +) lehet.

 

További információ a Helyi Választási Irodától az alábbi elérhetőségeken kérhető:
3300 Eger, Dobó tér 2., 1. emelet 13. iroda
Berzéki Krisztina (36/523-773, berzeki.krisztina@ph.eger.hu)
Dr. Kiss Benedek (36/523-789, kiss.benedek@ph.eger.hu)
Részletek az interneten: nepszavazas.eger.hu

 

Eger, 2016. szeptember 20.

 

Tisztelettel:

Dr. Kovács Luca
Helyi Választási Iroda
Vezető

 

 

A fentiekben részletezett esetekben a szükséges dokumentumok:

 

átjelentkezés igénylése online, (pdf letöltés)

 

külképviseleti névjegyzékbe vétel online, (pdf letöltés)

 

mozgóurna igénylése online NÉPSZAVAZÁSHOZ (pdf letöltés)

 < Vissza
Intézze ügyeit elektronikusan!