Ugrás a fő tartalomhoz
2024. május 19. | Ivó

Népszavazási kezdeményezés

Létrehozva: 2024. március 18.  |  Utoljára frissítve: 2024. március 19.

A népszavazás kezdeményezéséről, az európai polgári kezdeményezésről, valamint a népszavazási eljárásról szóló 2013. évi CCXXXVIII. törvény 37. §-a alapján Eger Megyei Jogú Város Helyi Választási Iroda vezetőjeként az alábbi helyi népszavazásra javasolt kérdést hozom nyilvánosságra:


„Egyetért-e azzal, hogy Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése rendeletben határozza meg, hogy 2025. január 1-től naponta 10.00 és 23.00 között, a megkülönböztető jelzést használó gépjárműveket kivéve tilos legyen a gépjárművel való közlekedés a Dobó István téren, a Dobó István utcában, az Érsek utcában, a Fazola Henrik utcában, a Gerl Mátyás utcában, a Hibay Károly utcában, a Jókai Mór utcában, a Mecset utcában, a Szent János utcában, a Széchenyi István utca 2. – 18. szám között, a Szúnyog közben, a Tinódi Sebestyén téren, a Végvári Vitézek terén, a Zalár János utca 1. – 7. számok között?"

 

A kérdés benyújtásának időpontja: 2024. március 14.


A szervező neve: Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése tagjainak egynegyede (Mirkóczki Ádám polgármester, Minczér Gábor, Farkas Attila, Komlósi Csaba és Földvári Győző képviselők)

 

Dr. Bánhidy Péter
Eger Megyei Jogú Város Jegyzője
Helyi Választási Iroda Vezetője< Vissza
Intézze ügyeit elektronikusan!