2017. szeptember 20. | Friderika
10° calendar-image 13°
Eger.hu

E-adó elektronikus lekérdező rendszer

Létrehozva: 2015. április 13.  |  Utoljára frissítve: 2017. szeptember 14.

--


Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata elkötelezett az ügyfelek hatékonyabb és ügyfél-centrikusabb kiszolgálása iránt, így - hosszú előkészítő munkát követően - lehetőség van elektronikus rendszeren keresztül a nap bármely pontjában megtekinteni az önkormányzati adóhatóságunknál lévő adózással kapcsolatos fontosabb információkat.  

 

A programba az alábbi linkre kattintva, ügyfélkapun történő bejelentkezést követően lehet belépni.

 

Elektronikus Számlaegyenleg Lekérdező Rendszer

 

2015. április 15-től minden adózónak lehetősége van Eger Megyei Jogú Város Önkormányzati Adóhatóságánál nyilvántartott adatok meghatározott körének lekérdezésére és az adófolyószámláik megtekintésére. Ennek segítségével folyamatosan áttekinthetik és monitorozhatják az adókötelezettségek (bevallások, befizetések) teljesítését.   

 

Reményeink szerint az E-ADO rendszer bevezetésével sokat fogunk tudni segíteni az adózóknak abban, hogy adókötelezettségeiket pontosabban tudják a jövőben teljesíteni.  

  

E szolgáltatás a Kormányzati Portálon (www.magyarország.hu) keresztül érhető el, így garantált, hogy az adózók biztonságosan jutnak adataikhoz. Az adózói adatok megtekintésének feltétele az Ügyfélkapus regisztráció. Ezt – ha még ilyennel nem rendelkeznek - az okmányirodákon tudják leggyorsabban megtenni.  

 

Bejelentkezést követően jeleníthetők meg az előző nappal aktualizált adózói adatok, feldolgozott adóbevallások, számlaegyenlegek, számfejtési adatok. Emellett pótlékszámítási kalkulátort, adózási naptárt, valamint számlaszámainkat is tartalmazza a program, amelyek bejelentkezés nélkül is elérhetőek.

  

Amennyiben Ön meghatalmazottként szeretné használni lekérdező rendszerünket, és érvényes meghatalmazással rendelkezik, úgy bejelentkezést követően azonnal láthatja a képviselt adózók adatait. 

 

Amennyiben magánszemélyként saját adatait szeretné megismerni, úgy első alkalommal regisztrálnia szükséges. Ezt követően másnap, a bejelentkezés után válnak elérhetővé a kért információk. A regisztráció folyamatáról itt olvashat.

 

Szolgáltatásunkról bővebben itt tájékozódhat.

 

Az adózók az elektronikus adófolyószámlával kapcsolatos személyesen az önkormányzati adóhatóság ügyfélszolgálatán (Eger, Dobó István tér 2.) félfogadási időben vagy az Adó Iroda telefonszámain kérhetnek tájékoztatást.

 

< Vissza