Ugrás a fő tartalomhoz
2024. július 21. | Dániel

Fizetési felhívás

Létrehozva: 2023. április 27.  |  Utoljára frissítve: 2023. május 09.

Az önkéntes fizetési teljesítés előmozdítása érdekében a napokban „Fizetési Felhívásokat” postáz az önkormányzati adóhatóság azoknak, akiknek a 2023. április végén is esedékes helyi adótartozásuk maradt


Az önkormányzati adóhatóság a tartozással rendelkező magánszemélyeknek, egyéni vállalkozóknak és vállalkozásoknak rendszeresen fizetési felhívást bocsátott ki, lehetőséget adva az önkéntes fizetési kötelezettség teljesítésére. Az önkéntes teljesítés előmozdítása érdekében önkormányzati adóhatóságunk részletesen tájékoztatja elektronikus és postai levelek útján az érintetteket az esetleges adótartozások összegeiről.

 

A napokban azok kapnak az önkormányzati adóhatóságtól elektronikus vagy postai úton "Fizetési Felhívást " akik, 2023. április hó végéig esedékes helyi adókat és az önkormányzatnál kezelt egyéb adókat még nem egyenlítette ki maradéktalanul.

 

Tájékoztatjuk, hogy az aktuális napi "ADÓSZÁMLA KIVONATOT" az Elektronikus Önkormányzati Portálra belépve / https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap / a nap 24 órájában az arra jogosultak lekérdezhetik és ellenőrizhetik esedékes tartozásuk vagy túlfizetésük nagyságát. Az E-portálon elektronikus fizetést is indíthatnak a tartozás megszűntetése érdekében. A lekérdezés részleteiről, az elektronikus fizetésről /EFER/ az E-önkormányzat portálon https://ohp-20.asp.lgov.hu/tajekoztato , vagy városunk honlapján www.eger.hu  Adóügyek menüpontban tájékozódhatnak az adózók.

 

Ügyfeleink adótartozásukat úgy is rendezhetik, ha más adó számlán lévő túlfizetésének átvezetését kérik /űrlap: TÚLFIZETÉS ÁTVEZETÉSI ÉS VISSZATÉRÍTÉSI KÉRELEM/.

 

Ha Önöknek fizetési nehézséget jelent a tartozás egy összegben történő megfizetése, úgy kérelmezhetnek részletfizetést vagy fizetési halasztást. Ennek részleteiről szintén honlapunkon tájékozódhatnak. /űrlapok: MÉLTÁNYOSSÁGI, FIZETÉSI KÖNNYÍTÉS KÉRELEM, vagy AUTOMATIKUS RÉSZLETFIZETÉSI KÉRELEM/

 

Amennyiben, a tartozásával, vagy az adózással kapcsolatosan kérdéseik merülnének fel, vagy egyeztetni szeretnének, úgy munkatársaink munkaidőben készséggel állnak az Önök rendelkezésére. Telefonszám: +36 (36) 523-700 / 814. vagy 818. mellék.

 

Előre is köszönjük az érintettek szíves közreműködését.

 

Eger, 2023. április hó

 

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzati Adóhatósága< Vissza
Intézze ügyeit elektronikusan!