Ugrás a fő tartalomhoz
2024. július 15. | Henrik

Közeleg a helyi adók fizetési határideje

Létrehozva: 2023. szeptember 11.  |  Utoljára frissítve: 2024. január 10. családi program 

Az önkormányzati adóhatóság minden érintett részére megküldte a 2023. szeptember 15-ig fizetendő helyi adókról szóló adószámla értesítőket


Eger Megyei Jogú Város Önkormányzati Adóhatósága a magánszemélyeknek papír alapon, vállalkozóknak és vállalkozásoknak, valamint egyes elektronikus ügyintézést választó magánszemélyeknek elektronikus úton megküldte az Adószámla Fizetési Értesítőket.

 

A pénzforgalmi számlanyitásra kötelezett adózó a fizetési kötelezettségét belföldi pénzforgalmi számlájáról történő átutalással köteles teljesíteni. A pénzforgalmi számlanyitásra nem kötelezett adózó a fizetési kötelezettségét belföldi fizetési számlájáról történő átutalással vagy készpénz-átutalási megbízással (csekk) köteles teljesíteni. Az adózó – pénzforgalmi számlanyitási kötelezettségétől függetlenül – a fennálló fizetési kötelezettségét az önkormányzati adóhatóság felé elektronikus fizetéssel (EFER) is teljesítheti.

 

Az aktuális helyi adó számláit minden ügyfélkapuval rendelkező adózó megtekintheti az Elektronikus Önkormányzati Portálra belépve / E-ÖNKORMÁNYZAT (lgov.hu) / és ott indíthat bankkártyával adófizetést.

 

Az E-Portálon helyi adóügyeket lehet indítani, aktuális napi adószámla-egyenleget lehet lekérdezni és a helyi adókat is be lehet fizetni. Az adózó vagy meghatalmazottja bejelentkezését az E-Portálról tudja indítani.

 

További részletekről honlapunkon https://eger.hu  olvashatnak az érdeklődők.

 

Előre is köszönjük szíves közreműködését!

 

Eger, 2023. szeptember 11.

 

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzati Adóhatósága< Vissza
Intézze ügyeit elektronikusan!