Ugrás a fő tartalomhoz
2024. május 25. | Orbán

Eger népszerű turisztikai célpont

Létrehozva: 2014. szeptember 09.  |  Utoljára frissítve: 2019. április 02. eger 

Az év első 7 hónapjáról benyújtott idegenforgalmi adóbevallási adatok alapjánEger Megyei Jogú Városban – valamennyi hónapban külön-külön is – emelkedett az itt eltöltött vendégéjszakák számának nagysága az előző két év adataihoz képest.


Összességében több mint 59 ezer nappal nőtt az előző évhez képest a szálláshelyeken eltöltött vendégnapok (összesen: 252 ezer) száma. Örvendetes, hogy a nem túl kedvező időjárás sem tudta a vendégéjszakák számának növekedését meggátolni. Az adóbevallási adatok alapján különösen április és június hónapokban volt kiugróan magas a turistaszám növekedés. (Az augusztus havi idegenforgalmi adatok szeptember 15-ét követően állnak majd csak rendelkezésünkre.)

 

(Január- júliusi adatok)

 

Forrás: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Adó Iroda

 

Az összes vendégéjszakák 77%-a után kellett idegenforgalmi adót (450 Ft/nap) fizetni a turistáknak, melynek mértéke a tavalyi évhez képest nem emelkedett.   

 

Az adóköteles vendégéjszaka szám emelkedésből eredő adótöbblet meghaladta a 18 millió forintot. A vendégforgalom emelkedése azonban közvetetten más helyi (és állami) adókban is éreztetheti hatását. Bizakodásra adhat okot, hogy 2014. szeptember 5-ig 106,6 millió forint idegenforgalmi adóbevétel folyt be a város kasszájába, mely jóval meghaladja az előző évek hasonló időszakainak bevételét.    

    

 

 

 

 

Forrás: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Adó Iroda

 

Eger, 2014. szeptember 5.

 

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzati Adóhatósága< Vissza
Intézze ügyeit elektronikusan!