Ugrás a fő tartalomhoz
2024. május 23. | Dezső

Eger turisztikai adatai sikeres évet prognosztizálnak

Létrehozva: 2016. december 01.  |  Utoljára frissítve: 2019. április 02. eger 

(már több mint fél millió vendégéjszakát töltöttek a turisták városunkban és az idegenforgalmi adóbevételek meghaladták a 200 millió forintot)


Az utazók körében továbbra is nagy az érdeklődés Eger városa és a városban zajló programok iránt. Eddig már közel 7% százalékkal emelkedett a megyeszékhelyünkre látógató és itt vendégéjszakát is eltöltő turisták száma az elmúlt tíz hónap (január-október) idegenforgalmi adóbevallási adatainak elemzése alapján.

 

Forrás: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Adó Iroda

 

A bevallási adatok összesített adatai alapján több, mint 523 ezer vendégéjszakát töltöttek Egerben a vendégek. Az előző év hasonló időszakához képest, több mint 31 ezer vendégéjszakával emelkedtek az itt eltöltött és bevallott vendégéjszakák száma. Az adóköteles vendégéjszakák száma még nagyobb arányban emelkedett (37.610 nap). Az idegenforgalmi adóbevételek már meghaladták a tavalyi bevételi adatokat és a 200 millió forint fölé emelkedtek.

 

A megyeszékhelyen az adóköteles vendégéjszakák 61%-át szállodákban töltötték a vendégek. Egyéb szálláshelyeken (fizetővendég szálláshelyek) a vendégéjszakák 23%-át, közösségi szálláshelyek 8,6%-át, panziókban 5,6%-át töltötték. A szabadságolások és kirándulások fő időszaka a nyár, ekkor minden szálláshely típusban magas volt a férőhelyek kihasználtsága. Egy év alatt 18%-kal nőtt az enegedéllyel rendelkező szálláshelyek száma.

 

Forrás: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Adó Iroda

 

Eger, 2016. november 30.

 

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzati Adóhatósága< Vissza
Intézze ügyeit elektronikusan!