Ugrás a fő tartalomhoz
2024. május 19. | Ivó

Fizetési felhívás

Létrehozva: 2024. április 10.  |  Utoljára frissítve: 2024. április 10.

Az önkéntes fizetési teljesítés előmozdítása érdekében a napokban „Fizetési Felhívásokat” postáz az Önkormányzati Adóhatóság azoknak, akiknek a 2024. április elején esedékes helyi adótartozásuk maradt az adószámlájukon


Az Önkormányzati Adóhatóság a tartozással rendelkező magánszemélyeknek, egyéni vállalkozóknak és vállalkozásoknak a lejárt fizetési határidőket követően fizetési felhívást bocsát ki, lehetőséget adva az önkéntes fizetési kötelezettség teljesítésére. Az önkéntes teljesítés előmozdítása érdekében önkormányzati adóhatóságunk részletesen tájékoztatja elektronikus és postai levelek (ez utóbbi esetben QR kóddal is rendelkező csekk is mellékelve van, ami meggyorsíthatja az elektronikus utalást) útján az érintetteket az esetleges adótartozások összegeiről és a befizetésre szolgáló számlaszámokról.

 

A napokban azok kapnak az Önkormányzati Adóhatóságtól elektronikus vagy postai úton "Fizetési Felhívást " akik, 2024. április hó elejéig esedékes helyi adókat még nem egyenlítette ki maradéktalanul.

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az aktuális napi "ADÓSZÁMLA KIVONATOT" az Elektronikus Önkormányzati Portálra (továbbiakban: E-Portál) belépve ( https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap ) a nap 24 órájában az arra jogosultak lekérdezhetik és ellenőrizhetik esedékes tartozásuk vagy túlfizetésük nagyságát. Az E-Portálon elektronikus fizetést is indíthatnak a tartozás megszűntetése érdekében.

 

Kérjük, hogy a gyorsabb beazonosítás és lekönyvelés végett banki átutaláskor a közlemény rovatba szíveskedjenek beírni az adóazonosító jelét vagy adószámát!

 

A lekérdezés részleteiről, az elektronikus fizetésről /VPOS-EFER/ az E-Portálon https://ohp-20.asp.lgov.hu/tajekoztato , vagy városunk honlapján www.eger.hu  Adóügyek menüpontban tájékozódhatnak az adózók. Fontos azt is tudni, hogy az Önkormányzatunk adószámláinak számai 2024. január 1-jétől változtak!

 

Ügyfeleink adótartozásukat úgy is rendezhetik, ha más önkormányzatunknál kezelt adószámlán lévő túlfizetésének átvezetését kérik /E-Portálon lévő űrlap: TÚLFIZETÉS ÁTVEZETÉSI ÉS VISSZATÉRÍTÉSI KÉRELEM/.

 

Ha Önöknek fizetési nehézséget jelent a tartozás egy összegben történő megfizetése, úgy kérelmezhetnek részletfizetést vagy fizetési halasztást. Ennek részleteiről szintén honlapunkon tájékozódhatnak. / E-Portálon lévő űrlap: MÉLTÁNYOSSÁGI, FIZETÉSI KÖNNYÍTÉS KÉRELEM, vagy AUTOMATIKUS RÉSZLETFIZETÉSI KÉRELEM/

 

Amennyiben, a tartozásával, vagy az adózással kapcsolatosan kérdéseik merülnének fel, vagy egyeztetni szeretnének, úgy munkatársaink munkaidőben készséggel állnak az Önök rendelkezésére. Telefonszám: +36 (36) 523-700/814. vagy 818. mellék. Ügyfélszolgálatunkon bankkártyás fizetéssel (POS) is rendezheti fennálló tartozását.

 

Előre is köszönjük az érintettek szíves közreműködését.

 

Eger, 2024. április hó

 

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzati Adóhatósága< Vissza
Intézze ügyeit elektronikusan!