Ugrás a fő tartalomhoz
2024. április 23. | Béla

Folyószámla értesítő

Létrehozva: 2024. február 19.  |  Utoljára frissítve: 2024. február 21.

Magánszemély adózók 2024. február végén már kézhez kapják a helyi adók számlaegyenlegét és a befizetésére szolgáló csekkeket (2024. március 18-ig fizethetők az esedékes helyi adók, adóelőlegek!)


Segítve az önkéntes adófizetést Eger Megyei Jogú Város Önkormányzati Adóhatósága a magánszemély adózóknak postán vagy az elektronikus úton /tárhelyeikre/ megküldi az adószámla fizetési értesítőket, valamint postai úton a befizetésre szolgáló csekkeket.

 

Az önkormányzati adóhatóságnál a fizetési értesítők elkészítése megtörtént, a postai kézbesítés 2024. február végére várható, így kérjük, kísérjék figyelemmel majd postaládájukat, tárhelyüket.

 

Azon Ügyfelünk kap postai úton az ismert címére vagy elektronikus tárhelyére "FIZETÉSI ÉRTESÍTŐT", egyben ADÓSZÁMLA-EGYENLEGET, akinek 1.000 Ft-ot meghaladó helyi adófizetési kötelezettsége van, illetve lesz 2024. március 18-ig Eger Megyei Jogú Város Önkormányzati Adóhatósága felé. Ez lehet, akár ki nem egyenlített már esedékes helyi adótartozás vagy 2024. március 18-ig fizetendő helyi adó/adóelőleg.

 

A pénzforgalmi számlanyitásra kötelezett adózó a fizetési kötelezettségét belföldi pénzforgalmi számlájáról történő átutalással köteles teljesíteni. A pénzforgalmi számlanyitásra nem kötelezett adózó a fizetési kötelezettségét belföldi fizetési számlájáról történő átutalással vagy készpénz-átutalási megbízással (csekk) köteles teljesíteni. A postázott csekk teljes kitöltöttségű QR kóddal ellátott, így alkalmas elektronikus úton történő fizetésre is.

 

Kérjük ügyeljen arra, hogy 2024. évtől a helyi adók befizetésére szolgáló számlaszámok megváltoztak, az új számlaszámokat már láthatja az adószámla értesítőn és csekkeken is!

 

Az adózó vagy meghatalmazottja az Elektronikus Önkormányzati Portálra https://ohp-20.asp.lgov.hu  bejelentkezéssel belépve az aktuális adószámla-egyenlegét bármikor lekérdezheti, itt megtekintheti adóbevallásainak állapotát és ezen a felületen online (VPOS) bankkártyás helyi adófizetést is indíthat!

 

Amennyiben ún. "Véglegesítésre váró tételek" is szerepelnek az adószámláján, úgy annak összegeit az előzetesen már megküldött "Határozatban" foglaltak alapján kell megfizetnie, ezek a tételek a döntés véglegesítését követően kerülnek majd adószámláján előírásra vagy jóváírásra. Folyamatban lévő elektronikus fizetések is itt jelennek meg, azok tényleges adószámlán történő lekönyveléséig.

 

Az adószámla-egyenleg a feltüntetett időpontban készült, így a jelzett időpontig előírt vagy jóváírt könyvelési tételek, illetőleg a lekönyvelt pénzforgalmi tételek (befizetések) jelennek meg az adószámlán. Célszerű a pontos fizetendő helyi adó összegekről - a 2024. március 18-i fizetési határidő előtt néhány nappal - az Elektronikus Önkormányzati Portálra belépve tájékozódni.

 

Tájékoztatjuk, hogy Eger Megyei Jogú Város honlapján www.EGER.hu  => Adóügyek elérhetőségen a központi és egri helyi adójogszabályokról, valamint önkormányzati adókkal kapcsolatosan részletesen tájékozódhat.

 

Itt HÍRLEVÉLRE is fel lehet iratkozni, ez későbbiekben segíthet az információk időben történő megszerzésében. Ha információt szeretne, hívhatja központi telefonszámunkat +36 (36) 523-700 és munkaidőben kollégáink készséggel állnak az Ön rendelkezésére!

 

Általános információkról lehetőség van elektronikus levélben is érdeklődni /e-mail cím: ado@ph.eger.hu/ .

 

Fizetési könnyítés igénybevételének lehetőségéről honlapunkon tájékozódhatnak az érdeklődők.

 

Az önkormányzati adóhatóság ügyfélszolgálatán is lehet bankkártyás fizetést teljesíteni.

 

Előre is köszönjük szíves közreműködésüket!

 

Eger, 2024. február 21.

 

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzati Adóhatósága

 

 

 < Vissza
Intézze ügyeit elektronikusan!