Ugrás a fő tartalomhoz
2024. április 23. | Béla

Határidő hosszabbítás

Létrehozva: 2024. január 16.  |  Utoljára frissítve: 2024. január 16.

Eger Megyei Jogú Város önkormányzati adóhatósága egy nappal meghosszabbítja a szankciómentes adóbevallások, adatbejelentések benyújtásának lehetőségét


Tekintettel arra, hogy a tegnapi napon (2024. január 15-én hétfőn) jelentős üzemkiesés volt a Központi Azonosítási Ügynök (KÜNY) szolgáltatásban, így az Elektronikus Önkormányzati Portál működésében is, ezért Eger Megyei Jogú Városban egy nappal meghosszabbodik a szankció mentesen benyújtható adóbevallási, illetve adatbejelentési határidő. Az üzemkiesés érintette adóegyenleg lekérdezést, ügyindítást, mentett űrlapok használatát, az adóbevallási információk lekérdezést és a fizetés történet lekérdezést.

 

A meghosszabbítás nem érinti a 2023. év december havi beszedett idegenforgalmi adó befizetési határidejét, az változatlanul 2024. január 15-e! A pénzforgalmi számlanyitásra kötelezett adózó a fizetési kötelezettségét belföldi pénzforgalmi számlájáról történő átutalással köteles teljesíteni. A pénzforgalmi számlanyitásra nem kötelezett adózó a fizetési kötelezettségét belföldi fizetési számlájáról történő átutalással vagy készpénz-átutalási megbízással köteles teljesíteni.

 

Az építményadózást érintő változásokból eredő elmaradt adatbejelentési (bevallási) kötelezettséget - az üzemkiesés miatt - 2024. január 16-a (kedd) éjfélig nyújthatnak be az érintettek szankciómentesen az önkormányzati adóhatóság felé. Az adatbejelentés (adóbevallás) továbbra is az Elektronikus Önkormányzat Portálon keresztül nyújtható be legegyszerűbben.

 

A 2023. évi december havi idegenforgalmi adóbevallási kötelezettséget az adóbeszedésre kötelezett szálláshely üzemeltetőknek szintén 2024. január 16-a (kedd) éjfélig lehet szankciómentesen benyújtani. A szálláshely üzemeltető szintén az Elektronikus Önkormányzati Portálról tudja az idegenforgalmi havi adóbevallás megtételét indítani.

 

Bízunk benne, hogy a meghosszabbított határidő minden érintettnek lehetőséget ad arra, hogy a bevallásait az előírt módon teljesítse.

 

Előre is köszönjük szíves közreműködésüket!

 

Eger, 2024. január 16.

 

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzati Adóhatósága< Vissza
Intézze ügyeit elektronikusan!