Ugrás a fő tartalomhoz
2024. április 23. | Béla

Online bankkártyás befizetés

Létrehozva: 2024. január 19.  |  Utoljára frissítve: 2024. január 19.

VPOS online bankkártyás fizetés ismét elérhető Önkormányzati Portálon keresztül


Eger Megyei Jogú Város önkormányzati adóhatóságánál nyilvántartott adószámlájáról többféleképpen tájékozódhat. Ön leggyakrabban az elektronikusan (az Elektronikus Önkormányzati Portál felületen) lekérdezhető adószámlával, a postán vagy tárhelyére elektronikusan megküldött adószámla-kivonattal találkozhat. Az adószámlán szerepel minden olyan adat, amiből megállapítható, hogy milyen formában, milyen gyakorisággal nyújtott be bevallást (HIPA, IFA), vagy adatbejelentést (építményadó), illetve bejelentkezést (HIPA, IFA) az adózó, a bevallások és adatbejelentések alapján mennyi adót kell vagy kellett fizetni, a kötelezettségeket mikor és milyen összegben kell vagy kellett teljesíteni, az egyes kötelezettségeket mikor, hogyan, milyen mértékben és határidőben teljesítette az adózó.

 

Az online ügyintézéshez/helyi adófizetéshez szükséges a Központi Azonosítási Ügynökön (KAÜ) keresztüli azonosítás.

 

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzati Adóhatóságánál nyilvántartott adót és az egyéb fizetési kötelezettségeket a megfelelő önkormányzati számlákra kell megfizetni, forintban. A 2024. január 1-jétől módosult számlaszámok itt találhatóak meg honlapunkon: Számlaszámok : Eger.hu

 

Általában a pénzforgalmi számlanyitásra kötelezett adózó a fizetési kötelezettségét belföldi pénzforgalmi számlájáról történő átutalással köteles teljesíteni. A pénzforgalmi számlanyitásra nem kötelezett adózó a fizetési kötelezettségét belföldi fizetési számlájáról történő átutalással vagy készpénz-átutalási megbízással köteles teljesíteni. Az adózó - pénzforgalmi számlanyitási kötelezettségétől függetlenül - a fennálló fizetési kötelezettségét az önkormányzati adóhatóság felé az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény 1. § 14. pontjában meghatározott - az adott önkormányzati adóhatóság által biztosított módon - elektronikus fizetéssel is teljesítheti.

 

Az ügyfélnek/adózónak/képviselőnek lehetősége van elektronikusan lekérdezni és befizetni VPOS megoldás (EFER) segítségével; az önkormányzat által kivetett adókat, díjakat, illetéket az Elektronikus Önkormányzati Portál (továbbiakban: Portál) weboldal felületén. Nyitólap - E-Önkormányzat Portál (lgov.hu)

 

HOGYAN TUDOM ELEKTRONIKUSAN KIFIZETNI HELYI ADÓIMAT AZ E-ÖNKORMÁNYZAT PORTÁLON?

 

A Portálra belépve az EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA kiválasztását követően ÜGYEKET lehet indítani, ADÓEGYENLEGET lehet lekérdezni, ADÓBEVALLÁSI információkat lehet megtekinteni és FIZETÉSI TÖRTÉNETET is meg lehet nézni. A rendszeren keresztük ADÓK, DÍJAK, ILLETÉKEK BEFIZETÉSE menüpontban bankkártyás adófizetést is lehet online indítani. A bankkártyával bonyolított fizetési művelet költségei az államot/önkormányzatot terhelik.

 

Kizárólag azon ügyfelek esetében van lehetőség az elektronikus fizetésre, amelyek a Portál önkormányzat kereső felületén megjelennek. Az Adó szakrendszertől visszakapott adóegyenleget, valamint az adott adószámlára vonatkozó információkat megjeleníti a Portál.

 

A szolgáltatás használatával adóügyeiben, elektronikus ügyintézési csatornán keresztül, VPOS-megoldással – internetes bankkártyás fizetés lehetőséggel - fizethet. A Portál menüsorában található ADÓK, DÍJAK, ILLETÉKEK BEFIZETÉSE menüpontnál tudja az elektronikus fizetést elvégezni. Egy tranzakcióval akár több tételt is be tud fizetni.

 

Sikeres bejelentkezés esetén az Adók, díjak, illetékek befizetése mezőre kattintva megjelenik az Adók, díjak, illetékek befizetése felület. (Részletes tájékoztatásokról itt olvashatnak az érdeklődők: Tájékoztató a portálról - E-Önkormányzat Portál (lgov.hu))

 

SZÁMLASZÁM SZÁMLA MEGNEVEZÉSE, BEFIZETENDŐ ÖSSZEG
(a legnagyobb számban használt számlaszám mintával)

 

5040020916264616 Késedelmi pótlék beszedési számla Részösszeg ____Ft
5040020916264544 Tartózkodási idő utáni idegenforgalmi adó beszedési számla Részösszeg ____Ft
5040020916264520 Építményadó beszedési számla Részösszeg ____Ft
5040020916264551 Helyi iparűzési adó beszedési számla Részösszeg ____Ft
5040020916264609 Bírság beszedési számla Részösszeg ____Ft

 

További részletekről itt olvashatnak bővebben az érdeklődők:

 

Hogyan tudom elektronikusan kifizetni adóhátralékaimat az E-önkormányzat portálon? (ADÓK, DÍJAK, ILLETÉKEK BEFIZETÉSE) - E-Önkormányzat Portál (lgov.hu)

 

Hogyan tudom elektronikusan kifizetni adóhátralékomat űrlap beküldésnél, az ASP Űrlapkitöltő alkalmazáson keresztül? - E-Önkormányzat Portál (lgov.hu)

 

Tájékoztatjuk, hogy Eger Megyei Jogú Város honlapján Eger.hu => Adóügyek menüpontban a központi és egri helyi adójogszabályokról, önkormányzati adókkal kapcsolatos tájékoztatókról, információkról, elektronikus és papír alapú bevallási és adatbejelentési nyomtatványokról, elektronikusan intézhető ügyekről, beadványokról, adófizetésről részletesen tájékozódhat. Itt HÍRLEVÉL-re is fel lehet iratkozni, ez későbbiekben segíthet az információk időben történő megszerzésében.

 

Előre is köszönjük szíves közreműködését.

 

Eger, 2024. január hó


Eger Megyei Jogú Város Önkormányzati Adóhatósága

 < Vissza
Intézze ügyeit elektronikusan!