Ugrás a fő tartalomhoz
2024. május 27. | Hella

TÁJÉKOZTATÓ

Létrehozva: 2015. november 19.  |  Utoljára frissítve: 2019. április 02. eger 

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATI HATÁSKÖRBE TARTOZÓ ADÓK ONLINE BANKKÁRTYÁS FIZETÉSÉRŐL


Kedves Egriek!
Tisztelt Adózóink!

 

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata továbbra is elkötelezett az ügyfelek hatékonyabb és gyorsabb ügyintézést segítő kiszolgálása iránt. Ennek a folyamatnak a következő lépéseként minden elektronikus számlaegyenleg lekérdező rendszerbe (E-ADO) regisztrált adózónak egy új lehetőséget biztosítunk az önkormányzati adóhatóságunknál adófizetési kötelezettségének online bankkártyás fizetéssel történő teljesítésére.

 

Egyre többen használják ki a bankkártya által nyújtott előnyöket, így a kártyás fizetés egyre népszerűbb fizetési móddá vált. Az online kártyás fizetés az e-kereskedelem legelterjedtebb fizetési módja, világszerte több millióan élnek ezzel a lehetőséggel. Adózóink ezzel az egyszerű és könnyű fizetési móddal a nap bármely szakában teljesíthetik már esedékessé vált és későbbi esedékességű – évközi előírás, részletfizetés, fizetési halasztás – kötelezettségeiket is.

 

Az elektronikus számlaegyenleg lekérdező rendszerről és az ehhez szükséges regisztrációról itt talál tájékoztatást: http://www.eger.hu/hu/adougyek/elektronikus-folyoszamla-lekerdezes

 

Az E-ADO lekérdező rendszerünkön keresztül az ügyfélkapus regisztrációval rendelkező adózók számára nyílik lehetőség az önkormányzati adókkal összefüggő adózási információk számlaegyenleg megtekintésére, illetve ehhez kapcsolódva az adók online bankkártyával történő fizetésére.

 

Az online bankkártyás fizetés használata a következő lépésekből áll:

 

1) Az E-ADO rendszerbe történő sikeres bejelentkezést követően érhető el a Számlaegyenlegek menüpont, amelynek kiválasztásával megjelennek az adózót érintő adónemek és azok egyenlegei. Az elektronikus program a lekérdezést megelőző napi állapotnak megfelelő számfejtési adatokat jeleníti meg.

 

 

A program piros színnel jelzi az esedékes fizetési kötelezettséget (hátralék), zöld színnel a „nullás", illetve túlfizetést vagy későbbi esedékességet mutató számlákat. Jelenleg az esedékes és később esedékes fizetési kötelezettségekre teljesíthető online bankkártyás fizetés.

 

2) Az adózó számlái mellett lévő Kiválasztás gombra kattintva megjelenik az adott adónem részletes számfejtése. Az összesített adatok tartalmazzák az előző évről áthozott hátralék vagy túlfizetés és az adott évre előírt összegeket, valamint a teljesített befizetéseket is tételesen.
A részletes számlaadatok soraiban esedékesség dátuma szerint megbontva az aktuális fizetendő összegek szerepelnek.

 

 

3) A tételek esedékesség dátuma mellett található (Fizetés mező alatt) kockába kattintva (kijelölve ezt) indítható el a fizetési folyamat. Egy adónemen belül az esedékesség szerint több tételre megbontott összegek mindegyikét ki kell jelölni fizetésre, egyébként nem indítható befizetés. Ugyanígy – kijelöléssel – el kell fogadni az elektronikus fizetés általános szabályait.

 

 

4) Ezt követően az Online bankkártyás fizetés indítása gombra kattintva jutunk el az online fizetés szolgáltatójának felületére, ahol az e-kereskedelemből már sokak számára ismert módon meg kell adni a bankkártya számát, a kártya lejáratának dátumát és a kártya azonosító számát (hátoldalon található CVC 2 kódot, ami az utolsó három számjegy). A Tovább gombra kattintva indítható el ténylegesen a tranzakció.

 

 

 

5) Az E-ADO rendszeren keresztül kezdeményezett elektronikus befizetésről ügyfélkapujának beállításától függően, megadott email címére vagy az ügyfélkapus tárhelyére minden esetben visszaigazolást kell kapnia néhány percen belül.

 

 

6) A fizetést követően a Befizetések menüpont alatt ellenőrizheti a tranzakció sikerességét.

 

 

Felhívjuk adózóink figyelmét, hogy a számlaegyenleg csak a befizetés beérkezését és lekönyvelését követően módosul, amely néhány munkanapot vesz igénybe. A befizetett összegek esetében a Számlaegyenlegek menüpont alatt az előbbiekben részletezett fizetés indítása már nem aktív.

 

Adózóink az elektronikus adófolyószámlával, illetve az online bankkártyás fizetéssel kapcsolatosan személyesen az önkormányzati adóhatóság ügyfélszolgálatán félfogadási időben (Eger, Dobó István tér 2.) vagy az Adó Iroda telefonszámain kérhetnek tájékoztatást.

 

Az adótitokra való tekintettel telefonon csak az adókötelezettségekre és az eljárási szabályokra vonatkozó általános tájékoztatás adható, konkrét adózási információkról személyesen lehet érdeklődni. A részletekről szintén honlapunkon tájékozódhat.

 

Köszönjük, hogy él az online bankkártyás fizetés lehetőségével!

 

 

Eger, 2015. november 19.

 

 

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzati Adóhatóság< Vissza
Intézze ügyeit elektronikusan!