Ugrás a fő tartalomhoz
2024. május 19. | Ivó

Tájékoztató a 2024. I. negyedéves adóbevétlekről

Létrehozva: 2024. április 10.  |  Utoljára frissítve: 2024. április 10.

Tájékoztató Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata 2024. első negyedévben elért helyi adóbevteleiről


Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának (továbbiakban: Önkormányzat) feladatellátását a saját felhasználású önkormányzatot megillető adóbevételek (ennek legjelentősebb része a helyi adókból befolyó bevételek), az állami támogatások biztosították. Az Önkormányzati Adóhatóság (továbbiakban: Adóhatóság) által beszedett központi adók, pótlékok és bírságok (pl.: adók módjára kimutatott egyes bírságok, késedelmi pótlék, bírság stb.) eltérő mértékben, az évente elfogadott költségvetési törvényben megállapított arányban illette meg az Önkormányzatot.

 

Az első negyedévben befolyt adóbevételek a tervek szerint alakultak. Az Önkormányzat helyi adószámláira a 2024. évben - bruttó módon – 2.897.512 ezer forint folyt be saját önkormányzati adóbevételként (helyi adó és átengedett központi adó jogcímen), ez az éves előirányzathoz képest 35,5%-os teljesülést jelentett.

 

Az önkormányzati adóbevételeken belül, a helyi adókból beérkezett adóbevétel 2.890.859 ezer forint volt, ez az összes adóbevétel 99,7 %-át jelentette.

 

A teljes cikket itt tudja elolvasni.

 

Kelt: Eger, 2024. április hó.

 

Korsós László s.k.

Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Adóiroda vezetője

 < Vissza
Intézze ügyeit elektronikusan!