Ugrás a fő tartalomhoz
2024. május 26. | Fülöp

Tovább nőtt a vendégéjszakák száma Egerben

Létrehozva: 2017. október 13.  |  Utoljára frissítve: 2019. április 02. eger 

több mint 449 ezer vendégéjszakát vallottak a szálláshelyek és 179,4 millió forint idegenforgalmi adót fizettek be az önkormányzat adószámlájára a 2017-es adóév első 9 hónapjában (Forrás: idegenforgalmi adóbevallások adatbázisa)


 

 

 

A szálláshelyektől 2017. évben 16 millió forinttal nagyobb bevétel érkezett mint a megelőző 2016-os adóév hasonló időszakában. A növekedés köszönhető volt annak, hogy az adóköteles vendégéjszaka szám 6%-kal nőtt az előző évi adatokhoz képest. (A 2015-ös adóévhez képest a növekedés még nagyobb, hiszen ez az arány több mint 15%-os.) Segítette az az adókötelezettségek teljesítését az adóhatóság elektronikus adóbevallási, befizetési és információs rendszere, valamint az azonnali bevallásfeldolgozási és pénzügyi ellenőrző rendszere, így az elmulasztott teljesítésekről rögtön értesültek az érintettek. 

 

BEVALLOTT VENDÉGÉJSZAKÁK SZÁMA

Az év első 8 hónapjában összes vendégéjszakák száma meghaladta a 449 ezret. Ez 21,1 ezerrel több mint a megelőző év hasonló időszakának adata. A növekedés az előző évhez képest közel 5%-os, az azt megelőző évhez képest közel 12%-os.

 

 

 

 

BEVALLOTT ADÓKÖTELES VENDÉGÉJSZAKÁK SZÁMA
(Adóköteles vendégéjszakák a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény 31.§-a alapján csökkentésre kerültek az adómentes vendégéjszakákkal.)

 

Az év első 8 hónapjában összes vendégéjszakák száma meghaladta a 352 ezret. (Ez az összes vendégéjszaka száma 78%-a.) Az adózás alá tartozó vendégéjszakák száma 19,8 ezerrel több mint a megelőző év hasonló időszakának adata. A növekedés az előző évhez képest 6%-os, az azt megelőző évhez képest közel 15%-os.

 

 

 

 

 
BEVALLOTT IDEGENFORGALMI ADÓ ÖSSZEGE

Az alkalmazott adómérték 2013. évtől nem emelkedett 450Ft/fő/vendégéjszaka, így a kimutatott adóbevételi növekedés elsősorban a vendégéjszaka szám emelkedésből eredt. Az év első 8 hónapjában összes idegenforgalmi adó meghaladta a 158,6 millió forintot. A pénzügyileg is befolyt adóbevétel azonban ennél is magasabb, hiszen hathatós intézkedések történtek a hátralékok beszedésében és az utólagos adóbevallások terén. A befolyt adó összege 8,9 millió forinttal több mint a megelőző év hasonló időszakának adata. A növekedés az előző évhez képest 6%-os, az azt megelőző évhez képest közel 15%-os.

 

 

 

 

 

Eger, 2017. október 10.

 

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATI ADÓHATÓSÁGA

 < Vissza
Intézze ügyeit elektronikusan!