Ugrás a fő tartalomhoz
2024. május 23. | Dezső

Továbbra is közkedvelt célpont Eger a turisták körében

Létrehozva: 2014. június 16.  |  Utoljára frissítve: 2019. április 02. eger 

Az év első négy hónapjáról benyújtott idegenforgalmi adóbevallási adatok alapján Eger Megyei Jogú Városban – valamennyi hónapban külön-külön is – emelkedett az itt eltöltött vendégéjszakák számának nagysága az előző két év adataihoz képest.


Összességében több mint 23 ezer nappal nőtt az előző évhez képest a szálláshelyeken eltöltött napok (94.933) száma. Különösen örvendetes, hogy történt ez annak ellenére, hogy a városrekonstrukció miatt időnként akadnak nehézségek a belváros megközelítésében. Az adóbevallási adatok alapján különösen április hóban volt kiugróan magas a turistaszám növekedés (+10.895).

 

Forrás: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Adó Iroda


Az önkormányzati adóhatóságnál továbbra is kiemelt ellenőrzési terület az idegenforgalmi adókötelezettségek teljesítésének ellenőrzése, hiszen ehhez a helyi adófajtához állami normatíva kiegészítés is társul (beszedett adóforintok után 1,5 Ft igényelhető). Ugyanakkor széleskörű figyelemfelhívó és tájékoztató rendszer kiépítésével segíti az önkormányzati adóhatóság az adó beszedéssel foglalkozó szálláshelyek munkáját, melynek eredménye az adóköteles vendégéjszaka szám emelkedésben is kimutatható. Az összes vendégéjszakák 83%-a után kellett idegenforgalmi adót (450 Ft/nap) fizetni az itt tartózkodóknak, melynek mértéke az idén nem emelkedett.  

     
Forrás: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Adó Iroda

 

Az adóköteles vendégéjszaka szám emelkedés önmagában 35,4 millió forint idegenforgalmi adóbevételt jelentett a városnak. Ám a vendégforgalom emelkedése közvetetten más helyi adókban is éreztetheti hatását. Örömteli, hogy 2014. június 16-ig 50,9 millió forint idegenforgalmi adóbevétel folyt be a város kasszájába, mely jóval meghaladja az előző évek hasonló időszakainak bevételét.    
 


Forrás: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Adó Iroda

 

Eger, 2014. június 16.


Eger Megyei Jogú Város Önkormányzati Adóhatósága

 < Vissza
Intézze ügyeit elektronikusan!