Ugrás a fő tartalomhoz
2024. április 23. | Béla

Ügyintézés az Elektronikus Önkormányzati Portálon

Létrehozva: 2024. február 14.  |  Utoljára frissítve: 2024. február 14.

Hogyan tudok cég (társaság) nevében ügyet intézni az Elektronikus Önkormányzati Portálon?


Az adóbevallások, adatbejelentések, egyéb más kérelem űrlapok elektronikus úton való benyújtása az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény (a továbbiakban: Eüsztv.) és az adóigazgatási rendtartásról szóló 2017. évi CLI. törvény szabályai alapján teljesítendő az országosan működtetett Elektronikus Önkormányzati Portálon önkormányzatonként publikált és közzétett elektronikus nyomtatványok kitöltésével. Az Eüsztv. alkalmazásában gazdálkodó szervezet (Eüsztv. 1. § 23. pont) – ideértve az egyéni vállalkozót is – bevallás-benyújtási kötelezettségét az Eüsztv-ben meghatározott módon – elektronikus úton – köteles teljesíteni.

 

A Társaság/Cég nevében szerepkör használatának lehetőségei:

 

A funkció segítségével cég képviselőjeként tud ügyet indítani, vagyis űrlapot beküldeni, adóegyenleget, adóbevallási információkat, az indított ügyek állapotát lekérdezni, valamint adókat, díjakat, illetékeket befizetni.

Amennyiben az önt meghatalmazó cég nevében szeretne ügyet intézni, az E-önkormányzat portál SZEREPKÖRVÁLASZTÁS menüpontjában kell kiválasztania a „Cég nevében" értéket, majd az adószám megadásával azonosítania az adott céget.

 

A teljes cikket itt olvashatja el.

 

Eger, 2024. február hó.

 

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzati Adóhatósága< Vissza
Intézze ügyeit elektronikusan!