Ugrás a fő tartalomhoz
2022. június 28. | Levente
Eger.hu

Éghajlatvédelem

Létrehozva: 2012. december 30.  |  Utoljára frissítve: 2022. április 08.

Elkészült Eger Települési Éghajlatváltozási Stratégiája


 

 

December 8-ig várjuk az észrevételeket, véleményeket az eghajlatvedelem[kukac]ph.eger.hu e-mail címen, valamint a Dobó tér 2. szám alatt, a Városháza portaszolgálatán! Az e-mail tárgyába, vagy a borítékra írják rá:

 

„ÉGHAJLATVÉDELEM". Köszönjük!

 

Ambíciózus célokat tűzött ki maga elé Eger MJV Önkormányzata: szeretnénk sikerrel kezelni az éghajlatváltozás hatásait, s a teendők átgondolása után - Magyarországon az elsők között - elkészítettük Eger Éghajlatváltozási Stratégiáját.

 

 

Az elmúlt két év során az Energiaklub Szakpolitikai Intézet és Módszertani Központ volt segítségünkre. A stratégia célja az, hogy városi szinten segítse a klímaváltozás hatásainak megelőzését, illetve a felkészülést.

 

A teljes dokumentáció 2012 szeptemberében készült el, legfontosabb általános célkitűzése Eger város CO2 kibocsátásának csökkentése, energiafelhasználásának racionalizálása, a környezeti elemek védelme, a környezettudatos gondolkodás és üzemelés erősítése, illetve mindezekkel együtt a fenntarthatósággal összeegyeztethető gazdasági növekedés és munkahelyteremtés.

 


A stratégiaalkotás fontosságát továbbá az is indokolja, hogy hazánk uniós tagországként komoly éghajlatvédelmi kötelezettségekkel bír. A város szándéka azonban nemcsak az „EU 20-20-20" célok elérése, hanem azok meghaladása is.

 

 < Vissza
ESBA