Ugrás a fő tartalomhoz
2022. június 28. | Levente
Eger.hu

Levegőminőségi terv

Létrehozva: 2016. november 23.  |  Utoljára frissítve: 2021. szeptember 27.

Miskolc és Eger Megyei Jogú Városok levegőminőségi terveinek tervezetei


Levegőminőségi terv Letölthető dokumentum

 

Az Európai Unió a környezetvédelmi jogszabályok eredményesebb végrehajtása és a széles körű környezetvédelmi célok jobb érvényesülése érdekében vezette be a LIFE program keretén belül az integrált projektek típusát (LIFE IP). Az integrált projekt keretében olyan intézkedések kaphatnak támogatást, amelyek elősegítik a regionális vagy országos léptékű környezetvédelmi tervek, programok illetve stratégiák végrehajtását, az ehhez szükséges fejlesztési források mobilizálását.
Hazánk a levegőminőség-védelem területén is szándékozik pályázni, a projektben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal (a továbbiakban: Kormányhivatal), mint környezetvédelmi hatóság illetékességi területén lévő 2 város: Miskolc és Eger jelezte részvételi szándékát.
A sikeres pályázat elengedhetetlen feltétele a jogszabályi előírásoknak mindenben megfelelő levegőminőségi tervek megléte. A LIFE IP-ben történő részvételhez szükséges módosításokat a részlegesen felülvizsgált levegőminőségi tervek tartalmazzák. A felülvizsgálatot a Kormányhivatal végezte az érintett települési önkormányzatok közreműködésével.
A levegőminőségi terv tervezetek megtalálhatóak a Földművelésügyi Minisztérium honlapján és az érintett önkormányzatok weboldalán, valamint az alábbi linkeken is:


Eger Megyei Jogú Városok levegőminőségi terveinek tervezete


Miskolc Megyei Jogú Városok levegőminőségi terveinek tervezete

 

A Miskolc és Eger Megyei Jogú Városok levegőminőségi terveinek tervezeteivel kapcsolatos észrevételeiket, javaslataikat a kornyezetvedelem@borsod.gov.hu e-mail címre lehet megküldeni 2016. október 30-ig.

________________________________________

 < Vissza
ESBA