Ugrás a fő tartalomhoz
2022. augusztus 13. | Ipoly
Eger.hu

Önkormányzati Hirdetmény

Létrehozva: 2020. november 11.  |  Utoljára frissítve: 2020. november 17.

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Polgármestere 2020. november 11-én megalkotta az alábbi rendeletet, így azt kihirdetem:


 

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének

47/2020 (XI.11) önkormányzati rendelete az új típusú koronavírus terjedése elleni védekezéshez

szükséges egyes intézkedésekről

A koronavírus-világjárvány második hulláma elleni védekezésről 2020. évi CIX. törvény alapján Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Polgármestere a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet 27. §-ban kapott felhatalmazás alapján, a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése alapján, Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésnek a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 12. pontjában meghatározott feladatkörében és az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott hatáskörében eljárva a következőket rendeli el:

1. §

Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó SARS-CoV-2 koronavírus-világjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása érdekében Eger közigazgatási területén:
a.) az üzletek, továbbá a nevelési-, oktatási intézmények bejáratától számított 5 méteren belül közterületen,
b.) a buszmegállók területén,
c.) a kutyafuttatók területén
az ott tartózkodó, hat évnél idősebb személynek a száj- és az orrnyílását maszkkal, teljes egészében és folyamatosan el kell takarnia.

2. §

(1) Ez a rendelet kihirdetését követő napon lép hatályba.

 

 

Mirkóczki Ádám polgármester                                                  Dr. Bánhidy Péter jegyző

 < Vissza
ESBA