Ugrás a fő tartalomhoz
2024. június 14. | Vazul

ÁROP pályázat

Létrehozva: 2015. január 30.  |  Utoljára frissítve: 2019. április 02.

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata az Új Széchenyi Terv „Szervezetfejlesztés konvergencia régiókban lévő önkormányzatok számára” elnevezésű projektje keretében pályázatot nyújtott be ÁROP-1.A.5-2013 számú „Komplex szervezetfejlesztési projekt megvalósítása Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata” címmel, amelyen az önkormányzat 39 856 004 Ft összegű támogatást nyert el.


Letölthető dokumentum megbízási szerződés Média Eger Kft

Letölthető dokumentum megbízási szerződés COVA,

Letölthető dokumentum megbízási szerződés ECC Kft

Letölthető dokumentum megbízási szerződés DOCCA

Letölthető dokumentum megbízási szerződés EuProcure

 

A pályázaton történő indulás hátterében több tényező állt. 2013 januárjától jelentős feladatváltozások történtek az önkormányzat működését, jogszabályi feltételeit illetően, ezért a projekt szakmai koncepciója a komplex szervezetfejlesztési program megvalósítására irányult.

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata 4 önállóan működő és gazdálkodó, illetve 10 önállóan működő költségvetési szerv fenntartását és irányítását látja el, továbbá központi szerepe van a Dobó István Vármúzeum működtetésében. A projekt lehetőséget biztosított a 2013. január 1-jével végrehajtott átalakítások felülvizsgálatára, valamint a hatékonyságnövelő lehetőségek felkutatására a helyi lakosság igényeihez igazodó rugalmas „ügyfélbarát" közszolgáltatási kiszolgálási rendszer alapköveinek letételéhez.

Két alkalommal történt a lakosság körében átfogó felmérés és elemzés, mely a közszolgáltatásokkal kapcsolatos elégedettségről illetve felmerült igényekről nyújtott tájékoztatást a szakemberek számára. A 2014. áprilisában és októberében történt több mint 1200 fős, telefonos megkeresésen alapuló felmérés kiértékelését követően megállapítható a megkérdezettek véleménye alapján, hogy Egerben az elkövetkezendő időszakban legfontosabb megoldásra váró feladat az infrastruktúra és városfejlesztés, a munkahelyteremtés és az egészségügyi, szociális ellátás feltételeinek fejlesztése.
A háziorvosi, gyermekorvosi ellátással a legelégedettebbek az egriek, nagyon előkelő helyen szerepel a kulturális és turisztikai kínálat is a helyi lakosok körében. Az őszi lekérdezés során már az utak, járdák állapotának megítélésében is javulás tapasztalható.

A pályázat keretében felülvizsgálatra kerültek többek között a szerződéses kapcsolatok illetve a támogató infrastruktúra, a fenntartható gazdálkodás és költségvetési egyensúly dokumentum. Megvalósult a vezetést támogató rendszer bevezetése, a szakmai és támogató folyamatok felülvizsgálata, továbbá a polgármesteri hivatal egyes ügyviteli folyamatainak elemzése. A projektben működő szakmai csoport kidolgozta azt az intézményirányítási modellt, amely az önkormányzati fenntartásban vagy működtetésben álló intézményeknél kerülhet a jövőben bevezetésre.

 < Vissza
Intézze ügyeit elektronikusan!