Ugrás a fő tartalomhoz
2024. május 19. | Ivó

EGER MJV HVI VEZETŐJE KÖZLEMÉNYE (2023.03.01.)

Létrehozva: 2023. március 01.  |  Utoljára frissítve: 2024. január 10.

Tárgy: Eger Megyei Jogú Városban helyi népszavazás tartásához szükséges aláírások számának megállapítása


Aláírt hirdetmény

 

Eger Megyei Jogú Város Helyi Választási Iroda Vezetője (a továbbiakban: HVI vezető)
a népszavazás kezdeményezéséről, az európai polgári kezdeményezésről, valamint a népszavazási eljárásról szóló 2013. évi CCXXXVIII. törvény (a továbbiakban: Nsztv.) alapján Eger Megyei Jogú Városban a helyi népszavazás kitűzése érdekében szükséges aláírások számát az alábbiak szerint állapítja meg:

 

Az Eger Megyei Jogú Városban helyi népszavazás tartásához szükséges aláírások száma:

legalább 9002 választópolgár aláírása

 

Az Egri Helyi Választási Bizottság 2023. február 10. napján hitelesítette a helyi népszavazásra irányuló alábbi három kérdést:

 

1. „Egyetért-e Ön azzal, hogy Eger város közlekedési gondjainak enyhítése érdekében Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése a településrendezési eszközök módosítása során támogassa a 25. számú főút, Eger elkerülő szakasz megvalósítását?"

 

2. „Egyetért-e Ön azzal, hogy az Eger belvárosát keleten elkerülő út nyomvonalváltozatai közül a településrendezési eszközök módosítása során kizárólag azt támogassa Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése, amely úgynevezett külső nyomvonalként az egri 0589/2 hrsz-ú ingatlanon halad keresztül és amely az Újsor utcától, az Íj utcától és a Nagy-Eged utcától légvonalban legalább 500 méter távolságra húzódik?"

 

3. „Egyetért-e Ön azzal, hogy Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése készíttessen megalapozó közlekedési tanulmánytervet a 25. számú főút, Eger elkerülő szakasznak Eger belterületét nyugati irányból elkerülő nyomvonaláról?"

 

Az Nsztv. 44. § (1) bekezdése szerint „Helyi népszavazás kitűzésére irányuló választópolgári kezdeményezést az aláírásgyűjtő ív hitelesítési záradékkal ellátott mintapéldányáról készített másolaton lehet támogatni. A támogató aláírás nem vonható vissza."

 

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a helyi népszavazásról szóló 19/2022. (VI. 31.) önkormányzati rendelete alapján a Közgyűlés helyi népszavazást köteles kiírni, ha azt a választópolgárok 20%-a kezdeményezi.

 

A Nemzeti Választási Iroda 2023. március 01-i adatszolgáltatása alapján a központi névjegyzékben szereplő választópolgárok száma 45 009 fő.

 

Eger, 2023. március 01.

 


Dr. Bánhidy Péter
Eger Megyei Jogú Város Helyi Választási Iroda
Vezetője

 < Vissza
Intézze ügyeit elektronikusan!