Palackba került az első Egri Csillag
1200 palack készült az első Egri Csillag Grand Superiorból. Az új eredetvédelmi szabályok lehetővé teszik a Grand Superior készítését az egri borvidéken. De a szabályzat szigorú követelményeket támaszt: a termés maximum 35 hektoliter lehet hektáronként, és minden bornak el kell érnie a 20-as mustfokot. A házasított bort először fahordóban, majd három hónapig palackban kell érlelni. Hogy milyen lett az első Egri Csillag Grand Superior, nyáron tudjuk meg.
![Palackba került az első Egri Csillag](https://eger.hu/public/pic/article/alt_pic_file262022671cc08384b28208c3e304e183.jpg)
Öt neves egri borász, négyféle, az adott pincészetre jellemző bor, szigorú eredetvédelmi szabályok. Ha csak a tényeket nézzük, ennyi kell az Egri Csillag Grand Superiorhoz. Meg persze szakértelem és egy jó ötlet. A közös Egri Csillagba minden borász olyan bort hozott, amely rá jellemző, illeszkedik a pincészet hagyományaihoz.
Szimbolikus, hogy az első igazi Grand Superior Egri Csillag összefogással készül. A Egri Csillag Grand Superior az új egri fehér cuvée csúcsbora lesz. Egyelőre csak jelölt, hiszen a hordós érlelés után a szabályok szerint még három hónapot a palackban kell töltenie a bornak. A bor minősítés után kerül majd forgalomba.