Ugrás a fő tartalomhoz
2024. június 14. | Vazul

Integrált Településfejlesztési Stratégia

Létrehozva: 2015. február 02.  |  Utoljára frissítve: 2019. április 02.

Közzétételi egység: Európai Unió által támogatott fejlesztésekEger Megyei Jogú Város Önkormányzata megkezdte felkészülését a 2014 és 2020
között megjelenő Európai Unió források befogadására. A felkészülés részeként
létrehozta Eger város Integrált Településfejlesztési Stratégiáját (ITS), mely
elsősorban a város középtávú fejlesztésének alapdokumentuma, másrészt a
támogatási források lehívásának előfeltétele, mindezeken túl jogszabályi előírás is.

 

Letölthető dokumentum  Megbízási szerződés Eu Procure

Letölthető dokumentum Megbízási szerződés CDC

Letölthető dokumentum Megbízási szerződés Média Eger

Letölthető dokumentum Megbízási szerződés Pro Régió

Letölthető dokumentum pro Régió 1. sz módosítás

Letölthető dokumentum Pro Régió 2. sz módosítás

 

 

Eger MJV Önkormányzata
Cím: 3300 Eger, Dobó tér 2.
E-mail: egpolgh@ph.eger.hu

www.eger.hu
www.ujszechenyiterv.gov.hu

 


A feladat elvégzésére az Új Széchenyi Terv keretében, a „Fenntartható városfejlesztési programok elkészítése
Egerben" című, ÉMOP-3.1.1./C-13-2013-0002 projektszámon nyújtott finanszírozási keretet 39.1 millió forint összegben, 100%-os intenzitás mellett. A tervezés 2013 júliusától 2014. július 31-ig tart. A tervezési folyamatban részt vettek a város ipari-gazdasági, turisztikai, oktatási, igazgatási,közszolgáltatási, valamint a civil szféra és a szakmai érdekképviseletek szereplői is. A tervezés soránszorosan együttműködtünk a megyei fejlesztési dokumentumok tervezőivel.
A több lépcsőből álló tervezési folyamat (helyzetfeltárás, koncepció, stratégia) végén kialakultak azok az integrált komplex projektcsomagok, melyek a meghatározott fejlesztési célok megvalósítását biztosítják. A következő 7 éves periódusban. A tervezési folyamat 1 éves szakaszának lezárása a Közgyűlés elfogadó határozatával szeptemberben várható.
A legfontosabb célkitűzés a munkahelyteremtés és az élhető városi környezet kialakítása. Közös hívószó: „Eger, a minőség városa". A hagyományokra támaszkodva a minőségi árutermelés feltételeinek bővítésével, minőségi szolgáltatással, közellátással és települési környezettel tesszük vonzóvá városunknak, a beruházók és a letelepülni vágyók számára. Ezek a fejlesztések természetesen a jelenlegi lakónépesség megtartását is szolgálják. Ennek megfelelően a legfontosabb projektcsomagok az ipari és a turisztikai- szolgáltató munkahelyek bővülését támogatják. Külön intézkedéseket terveztünk többek között az alapfokú nevelési, egészségügyi, szociális, szolgáltatások mennyiségi és minőségi fejlesztésére.
A koncepcionális célok eléréséhez összeállított fejlesztések volumene több 10 milliárd forint. Az önkormányzat közvetlen beavatkozásával megvalósítandó projektcsomagok nagyságrendje külön-külön 1 és 2,5 milliárd forint között vannak, melyek elsődleges forrása a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében Eger számára meghatározott közel 10 milliárd forint. További uniós források vonhatóak be az országos hatáskörű ágazati operatív programok segítségével. Az önkormányzat az Integrált Településfejlesztési Stratégia elfogadását követően felgyorsítja a projektcsomagok részletes kidolgozásának  előkészületeit. Az új EU pénzügyi ciklus legelső pályázati kiírásai 2015. év első negyedévében várhatóak.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.< Vissza
Intézze ügyeit elektronikusan!